Martin Hoogslag

Geboren 5 juli 1983 te 's-Gravenhage. Woonachtig in Monster, gemeente Westland. Getrouwd met Marlies van der Hout. Trotse vader van Tiemen en Lauren Hoogslag. Reddingsbrigade vrijwilliger in hart en nieren. Webdesigner, DTP'er, Ontwerper, fotograaf en meer.

Mijn portfolio

Deze website is mijn persoonlijk portfolio van gemaakte ontwerpen, websites, foto's en meer door de jaren heen, zowel zelfstandig als in teamverband. Werken gerealiseerd voor mijn eigen bedrijf MFH.Design (2001 - tot heden), tijdens mijn dienstverband bij Narville Reclamewerk (2003 - 2010) (nu Speax) of WestDijk Reclame (2010 - 2018) maar ook werk gemaakt als vrijwilliger bij de Reddingsbrigade zijn hier te vinden.

« terug naar overzicht

Monsterse Reddingsbrigade

De laatste jaren is in Reddingsbrigade wereld veel veranderd. Landelijk is er bij de verschillende Reddingsbrigades veel gestandaardiseerd. Zo gebruiken alle Reddingsbrigades nu één landelijk logo, zijn alle voertuigen oranje en voorzien van dezelfde striping en lopen alle lifeguards is eenduidige geel met rode kleding. Deze ontwikkeling is voor de uitstraling van de hulpverleningstak van de Reddingsbrigade natuurlijk perfect en zeer doeltreffend geweest. De Reddingsbrigade is landelijk herkenbaarder geworden en voor de burger is alles een stuk professioneler gaan ogen. Hierdoor is echter wel bij veel verenigingen de "eigen identiteit" een beetje verloren gegaan.

75 jarig jubileum

Het ondersneeuwen van de eigen identiteit was voor de Monsterse Reddingsbrigade, die in augustus 2014 precies 75 jaar bestond, één van de redenen om hun vereniging een nieuwe uitstraling te geven. Naar aanleiding van het 75 jarige jubileum is het logo en de huisstijl van de vereniging compleet gerestyled. Zo is in het beeldmerk de "oude" herkenbare MRB boei gebruikt. Deze boei was in voorgaande versies van het logo juist aangepast en gemoderniseerd. Om het historisch karakter van de vereniging te benadrukken is deze "oude" boei in combinatie met de vermelding van het oprichtingsjaar "since 1939" gebruikt. De Monsterse Reddingsbrigade heeft veel te maken met toeristen op hun strand en heeft zo in eerdere jaren al Engelstalige woorden als "Rescue Team" gebruikt in haar uitingen. Nu is gekozen voor het internationaal veelgebruikte woord "Lifeguards". Een term die overigens ook landelijk in gebruik is bij alle andere Reddingsbrigades. De verenigingskleuren Oranje/Blauw zijn uiteraard weer gebruikt. De marine-blauw en de bijna rood-oranje die gelijk waren aan het landelijk logo, zijn aangepast naar een iets groenere Noordzee-blauw en een warmere en lichtere variant oranje. Dit om het geheel nog meer een eigen uitstraling te geven.

Met Jou Redden We (Het) Beter!

Het beeldmerk is bewust in een makkelijk te gebruiken ronde vorm geplaatst, zodat de vereniging zich goed kan profileren op internet bij diverse social-media. Dit in combinatie met een aan de nieuwe huisstijl aangepaste campagne Met Jou Redden We (Het) Beter! kan de Monsterse Reddingbrigade er weer voor zeker 10 jaar tegenaan!